Allmänt

Vilka färger passar min hudfärg?

18 oktober 2015 - 13.24

FRÅGA: Jag gillar svart, men det skulle vara kul med lite variation och varje gång jag försöker klä mig färgglatt tycker jag bara att det blir pannkaka och jag känner mig fånig. Det ska tilläggas att jag har ett klassiskt nordiskt utseende med halvblont hår och ganska ljus hy. Har du några trix för att få till det att bjuda på?

Alexander Lindholm

SVAR: Du är svaret på spåret. Vilka färger man passar i beror nämligen på vilken hudtyp man har. Jag reder ut vilka färger som passar till vilken hudtyp på stört.

Ljus hy med blont eller ljusbrunt hår

Navy och grått är dina bästa vänner. Bygg en trygg bas med dessa färger och när du vill addera färg ska du välja mörkare, murriga toner såsom plommon, vinrött och oliv.

Undvik: Alla ljusa pastellfärger och ljusa varianter av beige (kamel funkar dock fint) eftersom de får dig att se försvinnande blek ut. Klara färger blir för stark kontrast mot din ljusa hud, och det är sannolikt i dessa som du känner dig fånig, Alexander.

Mellanmörk hy med mörkt hår

Här gäller det att inte klä dig så att din hud flyter ihop med kläderna. Välj klara färger såsom koboltblått och klarrött. På sommaren när du är brun är vitt mitt tips.

Undvik: Gult, olivgrönt och ljusbrunt eftersom de ligger nära din hudton i färgskalan och ger dig därmed inte tillräckligt med kontrast och får dig därför att se tråkig och nästan suddig ut.

Mörk hy

Grattis. Du kan välja och vraka mellan i stort sett alla färger. Gå loss på pasteller eller starka klara färger och rosa ser allra bäst ut på killar med mörk hy.

Undvik: Brunt har samma effekt på dig med mörk hy som gult och olivgrönt har på den med mellanmörk hy. Kläderna smälter helt enkelt ihop med huden.

Här hittar du alla kläder du kan önska dig och kan enkelt filtrera på färg i vänsterspalten.