Allmänt

Skor utan snörning på bröllop?

14 juli 2015 - 09.38

FRÅGA: Hej! Jag har införskaffat en ny kostym som är mörkgrå, den är inköpt för festliga tillställningar och jag har nu blivit inbjuden till ett bröllop. Min tanke är att ha en ljusblå skjorta med en mörkblå slips, brunt bälte och bruna skor.

Min fråga gäller just skorna, de är av läder och är relativt glansiga. Men… De har inga snören. Ska jag skippa dessa och köra på skor med snören eller går det bra med skor utan snöre? De ser OK ut men det ser ut som att någonting saknas. Tack för svar!

Mattias Hultberg

SVAR: Hej Mattias! Det låter som en riktigt härlig kombination.

Om det står mörk kostym på inbjudan är det svarta skor som gäller om du vill följa klädkoden. Mer om det på länken i blått här innan.

Men jag utgår ifrån att så inte är fallet. Vid mindre formella tillställningar går det idag utmärkt att bära skor utan snörning. Så om du gillar dem tycker jag att du ska köra. Om du känner att någonting saknas kommer du sannolikt att utstråla mer glädje och pondus med ett par andra skor. Till exempel Cannon double monkstrap Dark brown från Loake 1880.

 

Oscar Arrsjö