Allmänt

Så fixar du James Bonds stil

30 oktober 2015 - 16.49

Han är en av vår tids absolut största stilikoner och det är nu den 24:e gången som han visas upp på den vita duken. Det är givetvis James Bond vi pratar om och det är återigen den tillbakadragne Daniel Craig som gestaltar Ian Flemings ikoniska och livsfarliga agent. Daniel Craig själv har sagt att han vill tillföra ett emotionellt djup till karaktären och Bond har blivit en mörkare person sedan de mer flamboyanta herrarna Sean Connery och Roger Moore charmade kvinnor till höger och spöade skurkar till vänster.

En röd tråd  genom hela Bond-historien har dock alltid varit huvudpersonens oklanderliga stil och den senaste filmen, Spectre, är inget undantag. Frontmens modeexpert Oscar Arrsjö har synat Bond i sömmarna och ger dig den totala guiden till hur du klär dig precis som Agent 007.

Polo_Bond
Daniel Craig i en välsittande polotröja i nya filmen Spectre. Foto: Jonathan Olley

Polotröja
Både Daniel Craig och Roger Moore klädde upp det klassiska plagget formidabelt. Det var faktiskt Daniel Craig själv som tjatade om att få behålla polotröjan och vem säger nej till Bond? Är du orolig att du inte fyller ut tröjan lika bra som den bulkiga Craig? Oroa dig inte, den slankare Roger Moore bar upp den minst lika bra i ”Live and Let Die”, om inte bättre till och med. Polotröjan passar alla kroppsformer och är den i ett tunnare material är det snyggast om den sitter tajt. Här hittar du en stilren från Nikolaj d’Etoiles och här en från svenska Oscar Jacobson.

 

Bond_rock
Känslokall och välklädd Bond i senaste filmen Spectre. Foto: Jonathan Olley

Dubbelknäppt rock
Rocka den stenhårda attityd som Bond gör! Den dubbelknäppta rocken är kaxigare än den enkelknäppta och ger dig dubbelt så mycket stilpoäng. Frontmen levererar en riktigt schysst rock som kommer hålla dig extra varm i vinter då den har en vadderad innerjacka. Innerjackan går också att ta av om vi mot all förmodan skulle gå en mildare vinter till mötes. Här köper du den!

 

Bond_handske
Bonds snygga skinnhandskar från Dents. Foto: Jonathan Olley

Handskar
Bond själv handskas med skurkarna i förd ett par stilrena svarta skinnhandskar och vi på Frontmen vill inte vara sämre. Handskarna som Agent 007 har på sig kommer från det brittiska märket Dents och du hittar dem här!

 

Bond bär kaxigt upp en välsittande vit smoking.
Bond bär kaxigt upp en välsittande vit smoking.

Smoking
Som hemlig agent handlar det ofta om att smälta in och inte sticka ut. Bond struntar i detta i senaste filmen och har slängt på sig en välsittande vit smoking. Vi på Frontmen rekommenderar dock det säkrare kortet, en svart variant. Modemagasinet King har tillsammans med kostymlegenderna på Oscar Jacobson tagit fram vinterns fetaste smoking. Precis som Bonds smoking är slagen kaxigt breda för att ge karaktär och med Kings smoking kommer du vara överlägset bäst på fest. Frontmen kan exklusivt som första onlinebutik erbjuda smokingen och du köper den här!

 

Bond_skor

Skor
Bond matchar sin kostym oklanderligt med ett par svarta double monk straps och Frontmen har samarbetat med legendariska tillverkaren Loake för att ge sin touch på modellen. Släng på dig dessa tillsammans med din smoking och beställ en dry martini, skakad inte omrörd, givetvis. Du hittar skorna här!