Allmänt

Oscar Arrsjö guidar dig till att välja rätt skinnjacka

31 oktober 2016 - 10.50

Skinnjackan är klädernas svar på anabola steroider (dock utan biverkningar). Inget annat plagg kan katapultera dig från finnig tonåring eller grå kontorsråtta till att se ut som en rockstjärna lika snabbt. Några visdomsord inför att du ska välja din egen livskamrat i läder:

– Tänk på att skinnjackan kommer att tänja sig en aning på de ställen där den sitter åt. Särskilt om du är varm och svettig. Köp därför inte en för stor från början, utan välj en som sitter tajt. En för stor skinnjacka signalerar snarare taxichaufför än rockstjärna, vilket jag misstänker inte är den effekt du vill uppnå.

– Köp en klassisk svart eller brun om det är din första skinnpaj. Det kommer att funka i alla tider. Om du sedan vill utvidga din skinnjackegarderob kan du överväga ett alternativ i färg. Men välj i så fall dova toner av grönt, blått eller oxblod för att du ska ha glädje av jackan under en längre tid.

– Välj modell efter din personlighet. Undvik att ditt ego skriver checkar din kropp inte kan lösa in. Är du en riktig ”Mys-Lasse” kanske inte är elak bikerjacka är din bästa match. Välj då en mer avskalad caféracer.

– En skinnjacka är ingen regnjacka, men den går inte sönder av ett skyfall. Häng den på tork i rumstemperatur på en bred galge om den blir blöt, inte i närheten av ett element och absolut inte i ett torkskåp eftersom det torkar ut skinnet.

– Om du vill att jackan ska behålla sin ursprungliga lyster och bättre stå emot fukt och smuts kan du fetta in den med läderbalsam en gång om året. Läs mer om detta här.

Nu har du all kunskap och information du kan tänkas behöva för att ingå i ett livslångt äktenskap med den manliga modevärldens hårdaste plagg så allt du behöver göra nu är helt enkelt att klicka hem din favorit vilket du gör enklast här.

/Oscar Arrsjö

frontmen-black-biker
schott-perfecto-motorcycle-jacket
leather_jacket_31_emerald_green
axel_2_brown_jacka_11183_01
  • Jacob

    Bra artikel! Tack för tipsen