Frågor & Svar

Hur matchar en blå jacka på bästa sätt?

01 september 2015 - 11.15

FRÅGA: Hej! Jag har bestämt mig för att köpa en quiltad jacka i navy, men jag har väldigt svårt att kombinera den med mina övriga kläder. Jag skulle vara väldigt tacksam för lite exempel på vad jag kan kombinera jackan med!

Vilken färg på skjortan ser bäst ut under jackan? Vilken färg på jeans eller chinos ska jag ha? Kan man köra på en vit skjorta, beiga chinos och bruna boots? Jag har hört att man inte ska mixa navy och svart so jag antar att jag inte ska ha svarta skor till jackan?

Snälla, svara på mina frågor. Jag behöver verkligen din hjälp! Tack på förhand.

Linus 

SVAR: Hej Linus! Din navy jacka kommer att se kalasfin ut tillsammans med skjortor och tröjor i många olika färger. Några bra val är vitt, grönt, grått och beige.

Den vita skjortan, beigea chinosen och bruna bootsen du nämner kommer helt klart att göra jobbet.

Ett tips är att färgkoordinera. Bär en ljusblå skjorta och en tröja eller en slips i navy under jackan. Till det är det tjusigt med ett par bruna, ljusgrå eller vita chinos.

Undvik att kombinera navy och svart tills du är helt bekväm i din stil och i dina matchningar. Först då bör du börja bryta mot stilregler.

När det kommer till skor så kommer alla nyanser av brunt, blått och grått se bra ut. Och ett par vita sneakers, förstås.

Jag hoppas att svaret motsvarade dina förväntningar.

Oscar Arrsjö

hetrego_quiltad
quiltad_jacka