Frågor & Svar

Bruna skor, svarta byxor?

25 juli 2015 - 16.12

FRÅGA: Hejsan, hur är det egentligen med den här dumma, men i vissa fall förståeliga, regeln om att man inte får matcha bruna skor med svarta byxor?
Köpte nyss ett par svarta jeans som jag gillar starkt, dock är jag fundersam över ifall de går ihop med mina mörkbruna ökenkängor. Det bör väl gå om jag har brunt bälte till och kanske någon mer brun detalj? Klär mig i övrigt ganska ledigt med skinnjacka, jeans och ökenkängorna.
Anton Andersson

 

SVAR: Hej Anton! Stilregler bör du se som hjälpmedel om du är osäker. Följer du stilreglerna blir det sällan fel. Men om du har fingertoppskänsla och vill ta ut svängarna finns det nästan ingen stilregel som inte går att bryta mot med hedern i behåll.
Bruna skor till svart kostym tycker jag att du ska undvika. Bruna skor till jeans är däremot en annan sak. Jag tycker att ett par lite urtvättade svarta jeansmatchat med mörkbruna skor och mörkbrunt bälte är kalassnyggt (och jag bär själv just det idag). Se gärna till att ditt klockarmband går i samma bruna ton för högsta stilpoäng.

Oscar Arrsjö