Allmänt

Bakom kulisserna på TV4 Nyhetsmorgon

21 augusti 2015 - 18.05

Jag tänkte nu bjussa på en inblick i hur det ser ut bakom kulisserna när jag levererar herrmodetips på TV4 Nyhetsmorgon på lördagarna.

I lördags anlände taxin klockan 09. En bra tid. Jag har gjort inslag på en vardag och då är det helt andra tider som gäller. Stor respekt för de som har detta som heltidsjobb och vaknar till argsinta alarm runt 04 varje vardag. Temat jag satsade på denna gång var Kostym. En genomgång av höstens kostymtrender och så ville jag visa hur även den som inte brukar vara bekväm ändå kan trivas i detta, kanske det manligaste av alla klädesplagg.

oscar1webb

Min assistent skulle gå på något oviktigt bröllop till en avlägsen släkting (kusin) så jag fick klara mig själv. Väl på Fyran stylade jag till mina tre vänner, herrdockorna, lade upp alla accessoarer på två bord innan det var dags att kliva upp en trappa till de glada tjejerna i sminket. En av dem satt och mumsade på en förmiddagssmörkola i soffan i sminkrummet i väntan på att förbarma sig över mitt anlete. HD-puder är ett måste nämligen, annars blir tydligen alla porer otäcka på HD-skärmar. Lite nyfiken på att testa hur stor skillnad det skulle bli, men jag överlåter det till någon annan.

Agneta Sjödin satt i stolen bakom. Vi pratade lite om att hon var nöjd med sitt hår dagen till ära och hon försvann med ett ”lycka till”. Det är bra energi på TV4. Energin peppar mig.

oscar2webb

Ner för trapporna igen. In med dockorna och borden bakom kamerorna samtidigt som Magnus Carlsson soundcheckade sin hit ”Möt mig i gamla stan”. Den sätter sig. Jag och studiokvinnan gick ofrivilligt runt och sjöng på den. På med micken. Kramas med favoriten och glädjekällan Jessica Almenäs som innan jag gick på pushade för sin travsändning. Alltid lika trevliga programledaren med nästan samma efternamn som jag, Jenny Alversjö, kliver i sändning bort mot mig och mina tre stela kompisar och vi rullar.

IMG_9564 IMG_9565

Efteråt blev det hjortron med glass och tillhörande hjortronlikör längst bort i studion hos kocken Jonas Lundgren. Så. Nu har jag namedroppat färdigt för denna gång.

Jag har fått många frågor på min Instagram om var min kostym kommer ifrån och svaret är Oscar Jacobson. Fler kostymer hittar du här.

oscar3webb

 • Jonas

  Kan man någonstans se vart alla kläder kommer ifrån?

  • Oscar Arrsjö

   Hej Jonas!
   Är det några av kläderna du är speciellt intresserad av så skickar jag en länk.

 • Christian Malmborg

  Är det kostymen av modellen Edmund Grey från Oscar Jacobson?